Sisusta kotitoimistosi viihtyisästi

Kiireisen yrittäjän arjen keskellä kaipaa välillä irtiottoa arjesta. Arjen rutiinit voi katkaista rohkealla hypyllä tuntemattomaan tai pienimuotoisemmin vaikkapa vain ympäristöä vaihtamalla. Harva yrittäjä malttaa kuitenkaan etukäteen buukata lomia, vaan loman tarpeeseen herätään vasta kun on liian myöhäistä.

Oman kokemukseni mukaan rutiineja kannattaa rikkoa viikottain, ellei jopa päivittäin. Päivittäisessä arjessa riittää, jos valitset lenkkipolun toisin tai käyt lounaalla uudessa ravintolassa. Vähintään kerran viikossa kannattaa tehdä jotakin, joka pakottaa sinut käyttämään luovuutta ja mielikuvitusta: miten olisi päivä vesipuistossa? Entä jos vaihtaisit aamupalan ja iltapalan paikkaa? Yöuinti keskellä viikkoa? Mahdollisuudet ovat rajattomia!

vacation-concept-with-photo-frames_23-2148169838
close-up-laptop-bed-with-man-bathrobe-background_1163-10

Paras ja kätevin irtiotto arjesta on hotelliyö, eli ns. staycation. Staycationit ovat viime vuosina tulleet erittäin suosituiksi vaihtoehdoiksi ottaa hetki omaa aikaa ja nauttia luksuksesta. Staycationiin kuuluu hotelliyön lisäksi aamiainen ja illallinen ja mahdollisesti spa-palveluita. Toisaalta toisinaan vain löhöily hotellin lakanoissa ja ruuan tilaaminen huonepalvelusta voi olla tarvittava irtiotto omasta arjesta ja auttaa jaksamaan pidempään. Staycation-palveluita tarjoaa todella moni hotelli ja muu majoitus helsinki, joista löydät varmasti oman suosikkisi.

Janoaako sydämesi jotakin villimpää? Hurjapäille arkirutiinien katkaisemiseen ei välttämättä riitä hotelliyö, vaan tarvitaan jotakin adrenaliinia ja sykettä nostattavaa. Onneksi vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti ympäri vuoden niin kotimaassa kuin ulkomaillakin! Oletko kokeillut jo benji-hyppyä tandemina tai yksin? Entä laskuvarjohyppyä tai liitovarjoilua? Maailmalla on upeita kohteita, joissa pääset tutustumaan luontoon kiipeilemällä, laskettelemalla, vaeltelemalla tai sukeltelemalla. Oletko haaveillut lentoluvan hankkimisesta? Nyt on aika tehdä se! Villi harrastus on ehdottomasti nopein portti pois harmaasta arjesta.

Liiketoiminta on tärkeää, mutta hyvinvointi ja jaksaminen sitäkin tärkeämpää! Ota siis välillä aikaa itsellesi ja tee irtiotto arjesta.