Järjestä työntekijöillesi ikimuistoinen koulutuspäivä

Koulutukset ovat jokaisen menestyvän yrityksen takana – tai jos eivät vielä ole, niiden kuuluisi olla. Kouluttamalla työntekijöitäsi aktiivisesti pidät yllä henkilökuntasi ammattitaitoa, innostusta ja luovuutta. Koulutuksia suunniteltaessa ja järjestettäessä on monia seikkoja, joita kannattaa miettiä. Tässä blogipostauksessa jaan niistä muutaman olennaisimman.

Kun suunnittelet, millaisia koulutuksia järjestät, kannattaa mielipiteitä kuunnella tärkeimmiltä asiantuntijoilta: alaisiltasi. Työntekijäsi tietävät, mistä aiheista he tarvitsevat lisää oppia, tukea tai minkä aiheiden ympärillä he päivittäin pyörivät. Kysy työntekijöiltäsi, mitkä ovat kolme heidän eniten kysymäänsä kysymystä työpäivien aikana ja löydät varmasti pian muutaman toistuvan teeman.

Kyseessä voi olla asiakapalvelukäytäntö, järjestelmässä oleva toimintavaikeus tai hr-osaston kanssa oleva pulma. On helppo tämän jälkeen ottaa yhteyttä koulutuksen tarjoajiin ja pyytää tarjous.

Koulutuspäivien tarkoitus ei ole vain täyttää työntekijöiden aivoja uudella tiedolla, vaan jättää myös positiivinen muistijälki sinusta työnantajana ja ryhmäyttää työyhteisöä uudella tavalla. Siksi koulutussisällön lisäksi kannattaa panostaa myös koulutusympäristöön. Voit liittää koulutukseen mukavia aktiviteetteja, esimerkiksi taidetyöpajan tai liikunnallisen elementin. Kiipeilypuiston jälkeen järjestelmäkoulutuskin kiinnostaa aivan eri tavalla! Monet hotellit tarjoavat yrityksille koulutuspaketteja, joista hyötyvät niin työntekijät kuin työnantajakin.

Koulutuksen ruokatarjoilu on yksi iso motivaatiotekijä työntekijöille, jotka eivät ole innoissaan koulutuksen aiheesta tai eivät koe sitä itselle tärkeäksi. Voit tilata tarjoilun pitopalvelusta tai tarjota illallisen ravintolassa koulutuspäivän päätteeksi. Koulutuspäivänä kannattaa kuitenkin pitää tarjolla erilaisia välipaloja, jotta energiatasot pysyvät korkealla. Obh nordic monitoimilaite on hyvä apu, jos valmistat itse esimerkiksi smoothiet työtiimille. Kannattaa kattaa tarjoilut kauniisti, esimerkiksi värikkäät iittala lautaset tuovat monelle hymyn huulille.

Näillä vinkeillä järjestät varmasti ikimuistoisen ja hyödyllisen koulutuspäivän työtekijöillesi, parannat yhteishenkeä ja työtulosta.