Makuuhuone - kodin tärkein huone

Harvoin tulemme miettineeksi, miten tärkeässä roolissa makuuhuone on. Suurimman siellä viettämästämme ajasta vietämme silmät kiinni, joten voikin tuntua vaikea keksiä syitä, miksi makuuhuoneen sisustus olisi tärkeää. Tässä postauksessa kerron omia ajatuksiani siitä, miksi makuuhuone on nimenomaan se kodin huone, jonka sisustamiseen kannattaa nähdä vaivaa.

Makuuhuoneessa vietetty aika on tärkeää palautumisen ja yleisen hyvinvoinnin kannalta. Levossa palaudumme päivän töistä, askareista ja murheista ja aamulla on edessämme uusi päivä täynnä mahdollisuuksia. Kun makuuhuoneen sisustus tulee näitä mielialoja, voimme saada levosta ja unesta kaiken tarpeellisen irti. Siksi kannattaa miettiä, millaisia huonekaluja makuuhuoneeseen valitsee. Sänky on tietenkin kaikista tärkein: patjan tulisi tukea selkää ja olla juuri täydellisesti sängyssä nukkuvien kehojen mukaan valittu. Patja tuleekin etsiä alan liikkeestä, jossa ammattitaitoiset myyjät voivat auttaa sinua. Toinen asia, jota harvoin mietimme on laadukas sängynpääty. Sängynpääty tuo makuuhuoneelle rauhallisen ja arvokkaan ilmeen. Se on myös hyvä tuki selälle, jos sängyssä haluaa lueskella ennen nukkumaan menoa. Joissakin sängynpäädyissä on valmiiksi lamput ja hyllyt, joihin voi laittaa vaikka herätyskellon, kirjan ja silmälasit yön ajaksi.

Unihygienia on asia, johon törmää usein unen hyvinvoinnista lukiessa. Sillä tarkoitetaan laadukkaita, puhtaita lakanoita, tyynyä ja peittoja. Etenkin tyynyliina tulisi vaihtaa usein, esimerkiksi kerran viikossa, sillä se kerää paljon likaa, meikkiä ja bakteereja. Makuuhuoneen ilmanvaihdosta kannattaa myös huolehtia ennen nukumaan menoa. Kokeile joskus tuulettaa makuuhuone ennen sänkyyn menemistä ja huomaat eron siinä, miten nopeasti raittiissa ilmassa nukahtaa.

Näiden vinkkien jälkeen olen varma, että sinäkin löydät hyviä syitä panostaa makuuhuoneen sisustukseen.