Vähennä stressiä ja voi paremmin

Nykypäivän kiireessä stressin määrä kasvaa helposti korkeaksi ja se voi aiheuttaa ongelmia. Työhyvinvointi on alkanut nousta korkeampaan arvoon ja siitä pidetään enemmän ja enemmän huolta. Työhyvinvointi onkin tärkeää jaksamisen kannalta ja stressin vähentäminen on avainasemassa työssä jaksamisessa. 

Stressin vähentäminen vaikuttaa myös positiivisesti vapaa-aikaan ja vapaalla ollessa rentoutumiseen. Kun stressi onkin iso tekijä pitkäaikaisessa hyvinvoinnissa, ei pelkästään työaikana koettu stressi vaikuta työaikana, vaan se kulkeutuu mukana töiden jälkeen. Siksi stressiä kannattaa pyrkiä välttämään ja vähentämään kokonaisvaltaisesti, kaikkialta missä se on mahdollista tehdä.

busy-businesswoman-working-home-office_329181-9340

Välttele turhia keskeytyksiä

712919aa2329ac4d85acee331b76db34

Nykyään tulee jatkuvia keskeytyksiä tulee niin laitteiden, kuin ihmisten toiminnasta. Näiden keskeytysten takia keskittyminen on usein huonoa ja stressitaso nousee korkealle. Varsinkin puhelimen erilaiset sovellukset antavat usein todella paljon erilaisia merkkiääniä ja värinöitä, jotka keskeyttävät ajattelun ja toimimisen. 

Turhat keskeytykset heikentävät työtehoa ja hidastavat työskentelyä jonka takia projektit ja työtehtävät saattavat venyä ja epäonnistua. Kun stressitaso nousee, ei välttämättä osaa päästää irti työasioista ja ne seuraavat vapaa-ajalle ja esimerkiksi uniin.

Lähde lyhyelle lomalle lähelle

Loma on aina hyvä hengähdyshetki kiireisen työn keskellä. Kuitenkaan usein ei ole mahdollisuutta lähteä kauas lomalle, koska mahdollisuutta pidempiin vapaisiin ei ole. Tällöin on vaihtoehtona lähteä lomalle lähelle, niin ettei matkustamiseen kulu kauheasti aikaa ja voit nauttia lomasta mahdollisimman paljon. 

Moni hotelli tarjoaa erilaisia hemmotteluhoitoja ja rentoutumispaketteja, joiden avulla voit viettää stressitöntä aikaa. Usea hotelli Helsingissä tarjoaa kokonaisvaltaisia paketteja majoittautumiseen, jonka ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia yhtään mistään, vaan voit keskittyä täysin rentoutumiseen.

medium-shot-woman-traveling-by-train_23-2148938515