Valokuvakehys – näin rakennat sen itse!

Halusit sitten jotain ainutlaatuista ja luovaa tai vain romua, oman kuvakehyksen tekeminen voi olla palkitsevaa.

Mitä on taide? Kriitikot ja filosofit voivat vapaasti keskustella kysymyksestä loputtomasti, mutta mielestämme tähän kysymykseen vastaaminen on melko yksinkertaista: Jos sen ympärillä on kehys, se on taidetta! Aloittaneet puutyöläiset rakastavat tehdä kehyksiä, ja monille muille se voi tuoda suuria säästöjä. Vain parin päivän aikana, jos sinulla muutamat perustyökalut, voit luoda kuvakehyksen, joka voi kestää koko elämäsi ajan.

Seuraavat vaiheet koskevat yleistä tapaa rakentaa kuvakehys riippumatta siitä, minkä tyyppistä puuta haluat käyttää.

Vaihe 1

Ihan ensiksi tarvitset jonkinlaisen mitan kehyksesi mittaamista varten. Voit itse vapaasti keksiä kehyksellesi sopivan pituiset reunat ja muut mitat.

Vaihe 2

Kun tiedät kehyksesi mitat, voit alkaa sahaamaan kehystäsi irti puusta tai kehyksesi kappaleita irti puusta. Puhdista lopuksi kehyskappaleista ja kehyksestäsi sahanpurut pois.

6b9fb2aad3b6ef82b571536ab2afadee
рамки А4

Vaihe 3

Jos aikaisemmassa vaiheessa sahasit itsellesi kehyskappaleet, seuraavaksi sinun täytyy liittää kehyskappaleet toisiinsa. Saat liitettyä kehyskappaleet toisiinsa käyttämällä vasaraa ja naulaa. Ole kuitenkin tarkka, jotta et hakkaa naulaa sormeesi!

Vaihe 4

Lopuksi kannattaa käsitellä valmis kuvakehys. Käsittelemällä kehystäsi kunnolla se tulee kestämään pidempään. Voit halutessasi myös lopuksi maalata kehyksesi mieluisan väriseksi. 

Jos sinua ei kuitenkaan kiinnosta käydä rakentamaan kuvakehystä itse tai, jos sinulla ei ole tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita kehyksen rakentamiseksi voit vaihtoehtoisesti ostaa kuvakehyksen myös netistä. Kuvakehyksiä myydään tänä päivänä todella edullisina verkkokaupoissa ja kehyksiä tarjotaan todella monina eri väreinä. Sinun kannattaa kuitenkin silti ensin mitata se kuva, jonka haluat kehystää, jotta saat tilattua oikean mittaisen kehyksen itsellesi. Jos et tiedä kehyksesi mittoja, kehykset 60×90 mittaisina istuvat useimpiin kuviin hyvin.